Nieuws

Zeer grote hennepkwekerij in Zaltbommel: 33.000 planten

ZALTBOMMEL - In een bedrijfspand aan het Van Voordenpark in Zaltbommel is dinsdag een zeer grote hennepkwekerij aangetroffen.
De politie schat dat er 33.000 planten staan, in een ruimte van 40 bij 100 meter. Er zijn 2 verdachten aangehouden. 15 tot 20 mensen zullen tot in de nacht bezig zijn om de planten te verwijderen.
Volgens de politie is dit een van de grootste kwekerijen die in Gelderland zijn ontdekt. In de archieven van Omroep Gelderland (vanaf 02'38") is een andere grote kwekerij terug te vinden. Toevallig was die vlak bij Zaltbommel, in Gameren. Toen vernietigde de politie 32.000 planten. Volgens de politie is er in Zuilichem zelfs een hennepkwekerij met 60.000 planten opgerold.
Een voorzichtige becijfering leert dat één oogst van de hennepkwekerij in Zaltbommel voor een omzet van zo'n 2,2 miljoen euro zorgt. Een gedeelte van de stroom werd illegaal afgetapt.

Toevalstreffer

De politie spreekt van een toevalstreffer. 'Aan de achterzijde vonden we wat braakschade. We zijn het toen wat verder gaan onderzoeken. Degene die in het pand was, reageerde wat argwanend en wilde ons weg hebben. Uiteindelijk hebben we deze vondst gedaan. Het was zorgvuldig verstopt achter in het bedrijf', zegt woordvoerder Paul Koetsier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!