Nieuws

Op jacht naar de gouden envelop in Nijmegen

NIJMEGEN - Nijmegenaren opgelet! Vanaf woensdag zijn er door de hele stad 100 gouden enveloppen  verstopt voor een jubileumconcert op vrijdag 6 februari.
Op die dag is het namelijk precies 100 jaar geleden dat het historische concertgebouw De Vereeniging voor het eerst de deuren opende met een optreden van De Arnhemse Orkestvereeniging, de voorloper van Het Gelders Orkest.
Het idee van de gouden enveloppen komt van marketeer Thijs Toonen: 'De Vereeniging is van alle Nijmegenaren dus we willen ook iedereen een kans geven om naar dit prachtige concert van Het Gelders Orkest te gaan, met de Nederlandse pianist Ronald Brautigam als solist'.
Juist mensen die normaal gesproken niet naar een klassiek concert zouden gaan, doen er volgens Toonen goed aan op zoek te gaan naar één van de enveloppen: 'het geluid is zo overweldigend, ik moest eerst even wennen maar inmiddels ben ik verkocht.'

Van Borsato tot Iron Maiden

In De Vereeniging vinden overigens niet alleen klassieke concerten plaats. Door de afgelopen jaren waren er ook diverse pop- en rockconcerten van De Dijk via Marco Borsato, tot aan hardrockband Iron Maiden.
Komende zomer vindt er een ingrijpende verbouwing plaats aan concertgebouw De Vereeniging. De komende tijd vinden er nog meer activiteiten plaats ter viering van het honderdjarig bestaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!