Nieuws

Insecten eten, je moet even over een drempel heen

WAGENINGEN - Vlees eten? Nee,insectenvoedsel is helemaal in.
Althans, volgens Dennis Beemsterboer, student aan de universiteit in Wageningen. Hij organiseert een insectendiner, donderdagavond op de Vakschool Wageningen.
Op de vakschool waren 's middags de voorbereidingen op het diner al volop bezig. Studenten waren massaal bezig de gerechten en hapjes klaar te maken voor het driegangendiner. De wormen en sprinkhanen gingen de pan in alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
Maar dat is het niet volgens Henk van Gurp. Hij heeft de leiding over de leerlingen die de gerechten maken en is daarnaast auteur van Het insectenkookboek. 'Dit is voor de leerlingen de eerste keer dat ze met insecten werken. Voor sommige leerlingen was het natuurlijk wel even wennen, maar insecten als voedsel hoort bij de toekomst', aldus Van Gurp.
Initiatiefnemer Dennis is enthousiast over het diner. 'Ik vind het goed dat steeds meer mensen ervoor kiezen om insecten te eten. Voor sommige mensen is het misschien vreemd, maar het is gewoon een drempel waar je overheen moet. Daarnaast zijn insecten ook duurzamer dan echt vlees.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!