Nieuws

Weer lange file A2, ook NS kampte met problemen

ARNHEM - Het was vrijdagmorgen opnieuw raak op de A2 tussen Beesd en knooppunt Oudenrijn.
De file bedroeg 20 kilometer en de vertraging liep op tot meer dan 30 minuten. De overlast door gladheid vielt in de rest van de provincie mee. Op het spoor was er vooral overlast tussen Driebergen-Zeist en Ede-Wageningen. Daar reden geen treinen door een defecte bovenleiding. Ook tussen Arnhem en Winterswijk moesten reizigers rekening houden met een langere reistijd.
De gladheid werd vooral veroorzaakt door een vastgevroren laagje sneeuw. De VerkeersInformatieDienst verwachtte tijdens de ochtendspits weinig problemen voor het verkeer. 'Op vrijdag is het meestal rustig op de weg. De ochtendspits zal wel iets drukker dan normaal verlopen', zegt een woordvoerder van de VerkeersInformatieDienst.
Op een parkeerplaats langs de A2 bij Beesd belandde een vrachtwagen op zijn kant in de sloot.
In Apeldoorn liep de auto van een wijkagent schade op door een aanrijding.
— JW.Jansen (@polkerschoten)
De Nederlandse Spoorwegen rijden naast de storing volgens de normale dienstregeling. Spoorbeheerder ProRail en de NS houden de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten; bij een verslechterende weersituatie kan alsnog besloten worden om de dienstregeling regionaal aan te passen. De storing tussen Driebergen-Zeist en Ede-Wageningen werd veroorzaakt door een gestrande trein en duurde tot 12.30 uur. De vertraging tussen Arnhem en Winterswijk kwam als gevolg van een defecte trein.
Donderdag was het tijdens de avondspits extreem druk op de weg. Tot laat in de avond stonden er in en rond Arnhem lange files door het winterse weer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!