Nieuws

Auto vermiste Jos Mahler na 16 jaar gevonden: landelijk nieuws

HUISSEN - Alle landelijke media besteedden zaterdag aandacht aan de vondst van de auto van de al 16 jaar vermiste Jos Mahler uit Doornenburg bij het Looveer in Huissen.'Vermiste man na 16 jaar uit vergeethoek', kopt RTL.
'De auto was natuurlijk vol met vies water en zat helemaal onder de algen', zei een politiewoordvoerster in de Volkskrant. 'De zoekhonden sloegen ook na 16 jaar nog aan op menselijke geur', zei een medewerkster van stichting Signi Zoekhonden in die krant.
De NOS laat in een filmpje het optakelen van de auto zien en stelt dat in de auto vermoedelijk niet alleen Mahler zat, maar ook een Poolse vrouw en twee Poolse mannen. Dat moet overigens nog worden onderzocht.
Ook de Telegraaf heeft beelden van het optakelen. De krant meldt dat de stichting Signi vorig weekend al zag dat er twee autowrakken op de rivierbodem lagen, op een diepte van 5 à 6 meter. Toen kon vanwege de stroming niet verder worden gezocht.
Volgens het AD was de auto overwoekerd met waterplanten. De kentekenplaat die op de auto zat, bleek te horen bij de auto van Jos Mahler, meldt de krant. Het AD schrijft ook dat familierechercheurs contact hebben gezocht met familieleden. Volgens Trouw wordt het pas over een paar dagen duidelijk wie er precies in de auto zaten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!