Nieuws

Moet die winkeldeur nu open of dicht?

LIENDEN - Wat toch te doen met die winkeldeuren deze dagen? Hou je ze als winkelier open, dan waait de warmte weg en stook je dus in wezen voor de KLM.
Doe je ze dicht, dan lijkt het weer zo ongastvrij. En staat de verlegen klant met drie winkeltassen op de arm te duwen en te doen, voordat eindelijk die deur eens open gaat.
De heikele kwestie raakt ook politiek Den Haag. De Partij voor de Dieren heeft minister Kamp aangespoord om winkeliers te bewegen de deuren te sluiten. De moderne, milieubewuste laat zich echt niet kisten door een deurtje. De discussie bracht VVD-kamerlid Remco Dijkstra uit Lienden tot een oproep op Twitter: 
Even een peiling; Vindt u openstaande winkeldeuren gastvrij of erg? Is het keuze van ondernemer, of betuttelend? #dtv http://t.co/kw0wmtgl7c
— remco dijkstra (@remcovvd)
De antwoorden waren gezien de liberale achtergrond van Dijkstra niet verrassend: laat de winkelier het vooral zelf beslissen.
.@remcovvd daar heb je ook al innovatieve oplossingen voor. Zoals een luchtgordijn. Laat winkeliers het zelf bepalen.
— Wytske de Pater (@WytskedePater)
@remcovvd lijkt mij vrijheid voor de winkelier die betaalt immers ook de energierekening
— Ramon Toff (@RamonToff)
Wij stuurden onze verslaggever Ton Arbouw, zelf voor geen deurtje vervaard, naar Tiel. Hij peilde de meningen aldaar: 'Wie niet door een dichte deur wil, moet een assertiviteitscursus volgen.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!