Nieuws

Veer Ingen-Elst vaart weer

Het veer over de Nederrijn tussen het Betuwse Ingen en Elst op de Utrechtse Heuvelrug gemaakt en vaart weer sinds dinsdagochtend 06.00 uur.Maandagmiddag arriveerde een bergingsschip, waarna de reparatie kon beginnen.
INGEN - Het veer over de Nederrijn tussen het Betuwse Ingen en Elst op de Utrechtse Heuvelrug gemaakt en vaart weer sinds dinsdagochtend 06.00 uur.Maandagmiddag arriveerde een bergingsschip, waarna de reparatie kon beginnen.
Die duurde tot maandagavond 23.30 uur.
De pont had maandag een aanvaring gehad met een vrachtschip. Daardoor raakte de ankerbootjes van de kabel los. Door de sterke stroming en de vrij hoge waterstand was de reparatie geen gemakkelijke klus. De veerbaas is maandag platgebeld vanwege de uitval van de pont.
Er zijn de afgelopen weken meerdere aanvaringen geweest tussen veerponten en andere schepen op de grote rivieren. Onder meer het veer Appeltern-Megen was dagenlang uit de vaart na een botsing met vrachtschip.  De pont Doornenburg-Pannerden is nog buiten gebruik na een aanvaring.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!