Nieuws

Oehoes Winterswijk weer live te volgen

Sinds dinsdag is het Winterswijkse oehoepaar weer te volgen.
WINTERSWIJK - Sinds dinsdag is het Winterswijkse oehoepaar weer te volgen.
Althans dat is de bedoeling. Door de grote belangstelling was de webcam dinsdagmorgen overbelast, zo meldt boswachter Tjibbe Hunink. Dinsdagmiddag werkte het goed.
Het oehoenest is te zien op volgdeoehoe.nl. De bedoeling is dat daar live te volgen is of het oehoepaar weer in de steengroeve in Winterswijk gaat broeden.
Volgdeoehoe.nl is vanaf nu weer online! Volg het leven van het Achterhoekse oehoepaar. Direct ook roepende oehoes te horen! #volgdeoehoe
— Boswachter Tjibbe (@Tjibbehunink)
Vorig jaar was er ook al een probleem. Het oehoepaar was toen letterlijk gevlogen, zodat er niets op de webcam te zien was.

Geen zeearenden, vossen en bevers meer

Staatsbosbeheer volgde vorig jaar met webcams ook zeearenden in het Roggebotzand, een vossenfamilie in de Oostvaardersplassen en bevers in de Biesbosch. Dat gebeurt dit jaar niet meer.
De zeearenden lijken een nest gebouwd te hebben in de monding van de IJssel, buiten het zicht van de camera's. En volgens Staatsbosbeheer is nu het wel en wee van de vossen- en beverfamilie uitgebreid in beeld gebracht en is het tijd voor een nieuw dier. In maart wordt bekendgemaakt welk dier dat is.
Foto: archief

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!