Nieuws

'Verzakking Waalkade dreigt bij hoogwater'

NIJMEGEN - De Waalkade in Nijmegen, die onlangs voor 11 miljoen euro werd aangepakt, loopt het risico te verzakken bij een volledige overstroming.
Dat zegt projectleider Pieter van Velp van de gemeente. 
Dinsdag werd duidelijk dat een deel van de kade op enkele plekken is verzakt. Het gaat om de autoafzetplaats voor schippers, die 2 meter lager ligt en door het hoogwater van de afgelopen week werd overspoeld.
Door een combinatie van hoogwater op dit laagste stuk van de Waalkade, golfslag en trillingen van scheepsschroeven is het pas aangebrachte zand sneller dan normaal ingezakt. Volgens Van Velp is dat niet meteen onveilig. Wel betekent het dat het straatwerk schots en scheef kan komen te liggen.

Aannemer verantwoordelijk

De aannemer wordt volgens Van Velp verantwoordelijk gehouden voor de schade. Die stort woensdag nieuw zand en bestraat de plek opnieuw. De autoafzetplaats voor schippers is deels afgesloten.

Stalen damwand vervangen

Anderhalf jaar lang is er gewerkt aan de westelijke kade. De 660 meter lange stalen damwand tussen de spoorbrug en de Grotestraat was verzakt en moest worden vervangen. Vorig jaar juni ging de Waalkade weer open.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!