Nieuws

NS weet zich geen raad met dief in trein

APELDOORN - De NS weet zich geen raad met een dief die steeds weer tussen Apeldoorn en Hengelo opduikt in de internationale trein.
De man berooft reizigers van hun spullen en reist zonder kaartje.
NS-medewerkers worden er moedeloos van. Ze hebben via sociale media een foto van de dief verspreid. De Telegraaf plaatste die maandag op de site en in de krant. NS-woordvoerder Stan Hoen laat aan Omroep Gelderland weten dat hij er geen problemen mee heeft dat de NS-medewerkers een foto van de man hebben gemaakt. 'Waarom? Als dit kan helpen bij het oplossen van het probleem: vooral doen!'

'Erg lastig'

Voorlopig zit er voor de NS-medewerkers niets anders op dan steeds maar weer een boete uit te schrijven en de politie erbij te halen. 'Het is erg lastig', zegt Hoen. 'De politie is er bekend mee.'
Politiewoordvoerder Simen Klok wil alleen kwijt dat op het traject Apeldoorn-Hengelo verschillende aangiftes van diefstal zijn binnengekomen. 'Maar zeker niet dagelijks.' Of het steeds om dezelfde dief gaat, wil de woordvoerder om privacyredenen niet zeggen. De NS kan wel naar het OM stappen als het om steeds dezelfde man gaat, aldus Klok.

Poortjes op stations

Om zwartrijden tegen te gaan, plaatst de NS op zo'n 80 stations toegangspoortjes. 'Ook dan zul je dit soort zaken niet kunnen elimineren, maar je kunt ze wel reduceren', denkt Hoen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!