Nieuws

Thuiszorghulpen wachten voor niets op Van Rijn

Ze wilden staatssecretaris Van Rijn even goed de waarheid vertellen.
DEN HAAG - Ze wilden staatssecretaris Van Rijn even goed de waarheid vertellen.
De thuiszorgmedewerkers van Vérian uit Nijmegen en Apeldoorn waren samen met Brabantse collega's met bussen naar Den Haag getogen om te protesteren tegen het beleid in de thuiszorg. Ze bereikten hun doel niet: de staatssecretaris mocht de vergadering van de Tweede Kamer niet uit.
Gemeenten bezuinigen zo'n 40 procent op de huishoudelijke hulp en daardoor komen steeds meer organisaties in problemen. Staatssecretaris Van Rijn zou de hulpen te woord staan, maar plaatsvervangend kamervoorzitter Elias verhinderde dat, omdat een debat uitliep. Van Rijn wilde graag, maar Elias was onverbiddelijk.
Helaas verbood @TonElias staatssecretaris @mjrijn om even met 150 thuiszorgmedewerkers te spreken http://t.co/bbQTSv0kPJ (via @OmroepGLD)
— Renske Leijten (@RenskeLeijten)
Kom op, @RenskeLeijten je weet dat @TonElias als voorzitter gewoon de agenda van de Kamer heeft gevolgd. CC: @OmroepGLD
— Michiel Peters (@MichielPeters)

Gejoel

De medewerkers waren zwaar teleurgesteld: de mededeling werd met gejoel ontvangen. 'Dan moet hij maar naar ons toekomen, maar we blijven strijdbaar', klonk het uit de mond van Jannie Vissers uit Nijmegen. Bovendien vonden ze wel een luisterend oor bij Emile Roemer, de leider van de SP. Die partij had de protestbijeenkomst georganiseerd.
Hoewel ze Van Rijn zelf niet spraken, lieten de medewerkers nog wel aan onze verslaggever zien wat ze hadden willen vragen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!