Nieuws

Verwaarloosde paarden opnieuw gered

Kostbaar en fragiel transport naar de Achterhoek donderdagavond.
EIBERGEN - Kostbaar en fragiel transport naar de Achterhoek donderdagavond.
Edith Wiersma uit Eibergen heeft drie paarden overgenomen van de onlangs gesloten paardenopvang in Amsterdam. De dieren waren eerder ernstig verwaarloosd.
De paarden werden warm verwelkomd. De stallen stonden klaar met een vers strobed. 'Vannacht kunnen ze even bijkomen van alle stress en dan mogen ze morgen een frisse neus halen in de wei', aldus de kersverse eigenaresse van de drie.
De paarden zijn blind, hoefbevangen en eentje valt steeds om door een beknelde zenuw in de schouder. 'Ik hoop dat ik de problemen met de beknelde zenuw kan verhelpen.'

Financiële problemen

Er zouden in Amsterdam financiële problemen zijn door een tekort aan donateurs. De opvang kon niet langer de kosten van stalling, voer en medische hulp betalen. En dus ging de boel dicht en de paarden eruit.
Voor alle paarden was een nieuw thuis gevonden, behalve voor de drie die er het slechtst aan toe waren. Edith Wiersma geeft de paarden, twee kleine pony's en een Fjord graag een nieuw thuis. 'Ik zei tegen hen, geef mij de paarden maar die er het slechts aan toe zijn.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!