Nieuws

Dance-event voor mensen met beperking in Valburg

VALBURG - Sensation, Qlimax, Dreamfields: de markt voor dance-events kent weinig ongevulde gaten.
Maar in Valburg is zaterdagavond wel een heel bijzonder dansevenement. Op Get Down On It kunnen mensen met een beperking lekker uit hun dak op een dj.
'Mensen met een beperking feesten niet anders, sterker, ze feesten veel beter', zegt Diana Matser van organisator Net ff Anders Events vrijdag op Radio Gelderland. 'Wat hen tegenhoudt om naar al die grote feesten te gaan is het kijken van de mensen die 'normaal zijn'. Ga jezelf maar na: als je op het marktplein staat en de dorpsgek begint te dansen, staat iedereen te kijken.'
De muziek op dit feest staat niet harder of zachter dan op 'normale' feesten. 'Waar we wel rekening mee houden is die ontzettende knipperlamp. Er wordt ook gewoon een biertje gedronken. Eigenlijk gelden dezelfde regels voor een normaal evenement. Drugsgebruik is niet toegestaan, behalve de medicijnen die mensen zelf nodig hebben.'
De eerste editie was in Lopik, ditmaal in Valburg. Er zijn optredens van Leo de Koning en The Great Remon, die zelf een beperking heeft. Ook is Michella Kox van Dames in dop en Echte Meisjes in de jungle te gast. Meer informatie over de kaartverkoop vindt u hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!