Nieuws

Kilometerslange achtervolging na inbraak Wezep

Een man uit Wezep is vannacht na een kilometerslange achtervolging opgepakt in 't Harde.
WEZEP/'T HARDE - Een man uit Wezep is vannacht na een kilometerslange achtervolging opgepakt in 't Harde.
Onderweg ramde hij meerdere politieauto's en konden een scooterrijder en automobilist ternauwernood een botsing voorkomen. 
De politie kreeg rond 01.45 uur een melding van een inbraak aan de Meidoornstraat in Wezep. Agenten gingen daarom in de omgeving surveilleren. Toen ze zijn auto wilden stoppen ging de man uit Wezep ervandoor. Meerdere politieauto's zetten de achtervolging in.
Met hoge snelheden en gevaar voor medeweggebruikers reed de Wezeper over de A28 en de A50 richting Hattem. Onderweg werden meerdere politiewagens geramd.
3 politievoertuigen beschadigd en geramd tijdens een achtervolging door Wezep/Hattem/Oldebroek/'t Harde. Verdachte is aangehouden!
— Thomas Kasperink (@polwezep)
In Hattem moest een scooterrijder snel aan de kant om een aanrijding te voorkomen. De wilde rit werd voortgezet richting Oldebroek waar een automobilist maar net een botsing voorkwam.
Uiteindelijk kon de 38-jarige man om 02.45 uur op de Bovenweg in 't Harde worden gestopt, de bestuurder werd van de weg gedrukt, ramde een hek en kwam tot stilstand. Hij is opgepakt en naar het politiebureau gebracht. Daar bleek dat de man onder invloed was van alcohol.
Niemand raakte bij de achtervolging gewond. Het is nog niet bekend of de Wezeper iets met de inbraak te maken heeft.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!