Nieuws

Kerststal deels opgeruimd na laatste mis in kerk Huissen

HUISSEN - Jezus, Maria en Jozef gaan de doos in.
In de katholieke kerk Heilige Martelaren van Gorcum in Huissen is zondag een begin gemaakt met het afbreken van de kerststal. De opstelling bleef zo lang staan, omdat zondag de laatste mis in de kerk is gehouden.
De kerkvieringen stoppen. Het pand zelf wordt straks waarschijnlijk voor een symbolisch bedrag overgedragen aan stichting de Zandse Kerk. De reden van de sluiting is: te hoge onderhoudskosten en te weinig kerkgangers.

Grootste van Nederland

'Maar met de kerststal liep het storm', vertelt koster Albert Hendriks. 'We hebben 3000 mensen op bezoek gehad.' Het was dan ook de grootste in Nederland: 21 meter lang en 4,5 meter hoog.
De slotdag had een bijzonder karakter met extra koorzang en de harmonie. Die laatste speelde muziek tijdens de uittocht van de parochieleden en bij het naar buiten dragen van het kistje met de relieken van de Heilige Martelaren van Gorkum.

Rouwcentrum en muziekvereniging in kerk

Mogelijk komt er in de kerk een rouwcentrum. Ook wordt gekeken naar samenwerking met de muziekvereniging Volharding. In dat geval wordt de kerststal eind dit jaar weer gewoon opgebouwd zegt koster Hendriks. 'De kerststal zal dan nog groter worden.' Een van de bouwers van de kerststal, Jaap Hendriksen, zegt dat de opstelling volgende week pas helemaal wordt weggehaald.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!