Nieuws

Dafne Schippers onder limiet EK indoor

Dafne Schippers uit Arnhem is zondagmiddag bij haar eerste indoorwedstrijd meteen onder de limiet voor de EK gedoken.Bij de PEC Indoor in Apeldoorn liep de Europees atlete van 2014 op de 60 meter naar 7,20 seconden.
APELDOORN - Dafne Schippers uit Arnhem is zondagmiddag bij haar eerste indoorwedstrijd meteen onder de limiet voor de EK gedoken.Bij de PEC Indoor in Apeldoorn liep de Europees atlete van 2014 op de 60 meter naar 7,20 seconden.
Dat is vijf honderdsten onder de vereiste 7,25. De tijd was geen persoonlijk record. Haar beste tijd op de kortste sprintafstand is 7,14 seconden. De finale in het Omnisport won ze in 7.21. 
Haar eerste race.

'Stiekem op meer gehoopt'

'Ik ben lekker bezig. Ik merk wel dat ik nog wat moe ben na het trainingskamp, maar ik ben blij dat ik de limiet nu al binnen heb, hoewel ik in de finale stiekem wel op iets meer had gehoopt. Nu wil ik op naar snellere tijden', aldus de atlete op haar website.
Eerste wedstrijd en EK limiet in de pocket! (7.20 en 7.21)Helaas twee niet beste starts! Nu Uitrusten en volgende week knallen in Karlsruhe!
— Dafne Schippers (@dafneschippers)
In 2013 eindigde Schippers als vijfde op de 60 meter van de EK indoor in Göteborg. Ze liep toen een tijd van 7.14 seconden. De EK indoor zijn dit jaar van 5 tot en met 8 maart in Praag.
Foto boven artikel: archief
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!