Nieuws

Urnen gezin MH17 bijgezet in Barneveld, dichterbij familie

BARNEVELD - De stoffelijke resten van een omgekomen Brabantse familie bij vlucht MH17 zijn bijgezet op de algemene begraafplaats in Barneveld.
Het gaat om de urnen van de dochter van Geke en Peter Martens uit Nunspeet, Nicole, hun schoonzoon Jeroen Wals en hun 4 kleinkinderen in de leeftijd van 17, 15, 12 en 9 jaar. Het omgekomen gezin woonde in Neerkant, op de grens van Brabant en Limburg.
De familie Martens woont in Nunspeet en de familie Wals in het Noord-Hollandse Oostzaan. Om die reden is gezocht naar een plek die voor beide families goed bereikbaar is om te bezoeken. Geke Martens: 'We kwamen op Barneveld uit, omdat Jeroen en Nicole elkaar hier hebben leren kennen. Ze is ook in Barneveld opgegroeid.'
De gemeente Barneveld verleende alle medewerking bij het bijzetten. 'We mochten zelfs de muur uitzoeken', zegt Geke Martens. Zij en haar man Peter houden zich afzijdig van nieuws over MH17. 'We krijgen onze dochter er niet mee terug.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!