Nieuws

Zoektocht alternatief 'Skaeve huse' in Nieuwscafe

DOETINCHEM - De zoektocht naar een alternatief voor de skaeve huse in de gemeente Doetinchem is onderwerp tijdens het Nieuwscafe zondag 18 januari in De Gruitpoort in Doetinchem.
In skaeve huse moesten daklozen en overlastgevers in wijken worden opgevangen. Het plan sneuvelde tijdens de verkiezingsstrijd, dit voorjaar.

Alternatief

D66-Wethouder Kees Telder van Doetinchem vertelt over de zoektocht naar een alternatieve opvang. Hij gaat onder meer in debat met Marianne Kock van de PvdA, de partij die zich hard maakte voor de komst van skaeve huse.

Kanaal

Ondernemer Robby Welling is ook gast in het Nieuwscafe. De 27-jarige Welling stampte in korte tijd 4 horecazaken, een paintballhal en een evenementenbureau uit de grond in Doetinchem. Ook gast is Roel van Beek, die in 2014 een poging het kanaal over te zwemmen op vierhonderd meter van de kust zag stranden. Hij heeft nieuwe plannen.

Joe Cocker

Muziek is er van Erik Hagelstein, die samen met Nico Groen en Maarten Knikkink een voorproefje geeft op de Joe Cocker Tribute die 6 februari in De Radstake wordt gehouden. Columnist is Eelco van den Heuvel, redactiechef van De Gelderlander in Doetinchem.
Het Nieuwscafe, een samenwerking tussen De Gelderlander en Omroep Gelderland, is zondag 18 januari om 14 uur. De entree is gratis.
Presentatie : Eric van der Vegt en Inge de Jager
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!