Nieuws

Eerste Kamerlid op lijst Gelderse PVV

ARNHEM - Het Eerste Kamerlid Alexander Kops staat als tweede op de lijst van de Gelderse PVV.
Dat heeft fractievoorzitter Marjolein Faber vrijdagochtend bekendgemaakt. Faber zelf (ook lid van de Eerste Kamer) is lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart.
Kops vertelde bij de presentatie van de lijst en het verkiezingsprogramma dat hij vroeger vaak op de Veluwe op vakantie was geweest. 'Ik zag toen al wat een prachtige provincie het is, en dat moet zo blijven.' Kops liet weten in Apeldoorn te wonen.

Geen subsidie voor kunst

Hij zegt een 'verschrikkelijke hekel te hebben aan subsidie voor klimaathysterici, milieuclubjes en kunstenaars'.
'Ik zie in het provinciehuis nieuwe schilderijen hangen, de ene roze en de andere geel en de burger moet het allemaal maar ophoesten', aldus Kops. Hij doelt hiermee op twee werken van Lieven Hendriks met de titel 'Ruffled Pink' en 'Ruffled Gold'.

Eric Venema

PVV-Statenlid Eric Venema staat op de derde plaats op de lijst en Pieter Bakker (hij volgde Daniël ter Haar op, die vorig jaar opstapte) staat op nummer 8. Tweede Kamerlid Reinette Klever uit Ermelo is lijstduwer. De huidige PVV-Statenleden Marc van Kampen en Petra Kouwenberg hebben geen plek gekregen op de kandidatenlijst
Fractievoorzitter Faber verwacht bij de verkiezingen tussen de 6 en 11 zetels te halen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!