Nieuws

Taart uitgeloofd na 'brute en laaghartige' diefstal brommobiel

APELDOORN - Een wijkagent die een taart uitlooft voor een gouden tip, dat is geen dagelijkse kost.
Het is een agent, geen bakker. Maar voor de diefstal van een brommobiel van een hoogbejaard echtpaar maakt Marcel van Raan in Twello een uitzondering. 'Bruut en laaghartig is het', zei hij vrijdag op Radio Gelderland tegen verslaggever Laurens Tijink.
De brommobiel werd maandagmiddag weggenomen bij het Grotenhuis-seniorencomplex aan de Badijkstraat. De eigenaren zijn een man van 91 en een vrouw van 90.

Geroerd en bewogen

De vraag die iedereen zich opdringt is: wie doet nou zoiets? 'Dat is ons eigenlijk niet echt duidelijk. Uit eerdere ervaringen weten we dat het een jongere kan zijn die het leuk vindt om in zo'n wagentje te rijden, al dan niet opgevoerd of gepimpt. Maar het kunnen ook mensen zijn die dit voor de handel doen.'
Waarom nu die taart? 'Ik was gewoon geroerd, bewogen door dit toch wel zeer krasse echtpaar. Ik vind als je dit doet, als je bij een seniorencomplex zo'n voertuig steelt, dan weet je waar je mee bezig bent. Dat kan gewoon niet.' Van Raan heeft de eerste tip al binnen, al was dat geen bruikbare.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!