Nieuws

Rhedense: 'Ik heb een wolf gezien!'

RHEDEN - Margareth Beernink uit Rheden heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een wolf gezien.
Dat zegt ze tegen Omroep Gelderland. Ze is zeer stellig; ze heeft het beest gespot in een weide aan de Arnhemsestraatweg. Vlakbij het Pannenkoekenhuis Strijland in Rheden.

Wolf bij pannenkoekenhuis

Na een nachtelijk telefoongesprek met een vriendin hoorde ze gerommel voor het huis waar de vuilcontainer staat. Ze probeerde het geluid te plaatsen en keek door het raam naar buiten en zag het beest in de weide ten westen van het pannenkoekenhuis Strijland staan.

Dit was geen hond

'Hij had echt zo'n wolfsdrafje, een typische buik en een doorgezakte rug. Ik heb zelf wolfshonden gehad, ik kan het verschil zien.' Volgens Beernink was de kleur van het vacht te licht voor een wolfshond. 
Beernink blijft wachten op iemand die zijn hond uitlaat, maar die verschijnt niet. De wolf is ondertussen langs de heg richting het bezoekerscentrum verdwenen.

Niet voor het eerst gespot

Het is niet voor het eerst dat mensen melding maken van wolven in Gelderland. Deze week nog net over de grens in Duitsland. Maar ook in Duiven en in Loenen. Een boswachter uit Winterswijk vermoedt dat zo'n tien jaar geleden al een wolf voet op Gelderse bodem zette. Inmiddels hangt er bij de grens met Winterswijk al een camera, speciaal bedoeld om het roofdier te spotten als het zou wagen Gelderland binnen te lopen.

Wekelijks meldingen

Twan Teunissen van de organisatie Wolven in Nederland is via Google Alerts op de hoogte van het verhaal dat Margareth Beernink uit Rheden nu meent een wolf te hebben gezien. Hij laat weten dat ze wekelijks meldingen krijgen van mensen die zeggen een wolf te hebben gezien. 

Geen sporen of foto's

Meestal is het erg lastig om vast te stellen of het ook écht een wolf was. Vaak ontbreekt ieder bewijs, zoals sporen of een foto/video. 'Meestal is het toch gewoon een hond', aldus Teunissen.
Tijd om een foto te maken had Beernink niet. 'Het was een kwestie van een paar seconden. Zelfs al had ik mijn camera in mijn hand gehad, dan had ik waarschijnlijk niet genoeg tijd gehad.'

Dit is een wolf

Een ding weet Beernink zeker: 'Iedere keer dat ik het filmpje afspeel in mijn hoofd, kan ik maar tot één conclusie komen. Dit is een wolf.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!