Nieuws

'Toen het stof neersloeg zagen we de bestelbus in de zaak'

EMST - De hele pui ligt eruit.
Aan de buitenkant is er provisorisch een plaat tegen aan gezet. Binnen ligt overal glas, bestek, borden, tafels door de ruimte heen, stoelen liggen om. Het is een gigantische ravage, maar de eigenaren van 'Gerritsen eten en drinken' blijven optimistisch.
Een 38-jarige automobilist uit Epe reed vrijdagavond met zijn bestelwagen door de gevel van de zaak in Emst. De bestuurder had te veel gedronken.

'Ze rijden tegen het huis aan!'

Eigenaar Arend Gerrits: 'We zaten tv te kijken, op een gegeven moment hoorden we een verschrikkelijk harde knal. Mijn vrouw zei: volgens mij rijden ze tegen het huis aan!'

'Hoe kan dat?!'

Toen ze poolshoogte namen in de zaak, kwamen ze terecht in een grote stofwolk. Nadat het stof neersloeg zagen ze de bestelbus midden in hun zaak. Gerrits: 'Ik dacht: Hoe is dat mogelijk? Ja op dat moment weet je niet wat je denkt, er gaat zoveel door je heen. Ja hoe bestaat het, hoe kan dat?'

Tafels waren al gedekt

Vroeger was het een restaurant, tegenwoordig verhuren ze twee zalen. De tafels in de zaal waren al gedekt voor een feest dat vandaag plaats zou vinden.

Zaak kan open blijven

Het pand is gestut en de zaak kan open blijven. Er is nog een tweede zaal, met een beetje schipperen redden ze het net. De zaal waar de auto naar binnen is gereden blijft voorlopig gesloten.
Het is nog de vraag hoe groot de schade is, de verzekeraar moet nog langs komen. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!