Nieuws

ME in actie in Nijmegen en Culemborg; 63 aanhoudingen in Gelderland

ARNHEM - Op twee plaatsen in Nijmegen en in Culemborg moest de ME in de nieuwjaarsnacht in actie komen omdat hulpdiensten werden belaagd.
Dat gebeurde verder alleen in Utrecht. In Gelderland werden rond de jaarwisseling 63 mensen aangehouden.
In Nijmegen werd de ME ingezet op de Symfoniestraat en de Willem Heijdtstraat. Op de Willem Heijdtstraat was sprake van een forse brand die dreigde over te slaan naar een nabijgelegen pand. Brandweermensen werden bekogeld met vuurwerk. Op de Symfoniestraat was het 's avonds onrustig. Er werd zwaar vuurwerk naar agenten gegooid. De komst van de ME was volgens de politie voldoende om de rust te laten weerkeren. Er werd hier niemand aangehouden.
In Culemborg werd de ME ingezet op Het Jach; de brandweer werd het daar onmogelijk gemaakt een brand op de openbare weg te blussen. Agenten en ME-voertuigen werden bekogeld met flessen en vuurwerk. Er vielen geen gewonden. Wel liepen auto's schade op. Hier werden 3 relschoppers aangehouden.
In Elburg, Wezep en Wapenveld werden straten 'schoongeveegd' om de rust terug te laten keren. Daar hoefde de ME er niet aan te pas te komen.
In Waardenburg werden autobanden in brand gestoken. Uit voorzorg werd een politiehelikopter opgeroepen. Vorig jaar werd de brandweer bij vreugdevuren in de plaats belaagd tijdens het blussen. Nu was het er een stuk rustiger, zegt de politie.
Dat bevestigt ook burgemeester Loes van Ruijven. Volgens haar was de sfeer in de gemeente over het algemeen goed. De brandweer rukte negen keer uit, waarvan zes keer in Waardenburg. Dat ging vooral om kleine brandjes.
In Millingen a/d Rijn vielen 2 gewonden toen op de Ruijsdaelstraat een vuurwerkbom ontplofte.
Lees hier het liveblog over de jaarwisseling in Gelderland terug.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!