Nieuws

Bernhard ten Brinke is klaar voor 'Dakar'

BUENOS AIRES - Zondag begint ie weer: de Dakar Rally.
De beruchte woestijnrally gaat van start in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. In 2 weken tijd leggen de deelnemers 9000 km af. Behalve Argentinië worden ook Bolivia en Chili aangedaan.
Een van de deelnemers is autocoureur Bernhard ten Brinke uit Zeddam. De 37-jarige directeur van een keukenfabriek stapt samen met zijn Belgische navigator Tom Colsoul in een fabriekswagen, een Toyota Hilux. 

Fit en scherp

'We zijn fit en scherp', zegt Ten Brinke. 'Tom en ik hebben er zin in. We zijn klaar voor de start. In de Dakar heb je een beetje geluk nodig. De rest zullen we zelf moeten afdwingen.' Ten Brinke deed in 2012 voor de eerste keer mee. De Achterhoeker eindigde toen als achtste.
De eerste etappe is 833 kilometer lang. 'Het parcours is niet al te ingewikkeld, weet navigator Colsoul. 'Veel rechte stukken, maar wel ook scherpe bochten. Het is dus zaak dat Bernhard en ik meteen bij de les zijn.'

Gelderse trucks

Garagehouder Bob ten Harkel uit Zutphen doet met zijn DAF-truck voor de 15e keer mee. Voor Wuf van Ginkel uit Ederveen wordt het zijn 12e deelname. Net als zijn broer Edwin uit Scherpenzeel (9e Dakar) rijdt hij in een Ginaf-truck.
Zo de laatste stickers zitten er op ik zeg Guts over Fear pic.twitter.com/fxpipQK0pn
— Wuf van Ginkel (@WufvanGinkel)
Foto boven artikel: Tom Colsoul en Bernhard ten Brinke (Bernhard ten Brinke Racing)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!