Nieuws

Zoek je een leuke, vrijgezelle boer? Dan moet je in Berkelland zijn

Net als die miljoenen andere Nederlanders ook zitten zwijmelen voor de tv met al die leuke vrijgezelle boeren? Als je ook op zoek bent naar een leuke boer of boerin, dan heb je pech.
ARNHEM - Net als die miljoenen andere Nederlanders ook zitten zwijmelen voor de tv met al die leuke vrijgezelle boeren? Als je ook op zoek bent naar een leuke boer of boerin, dan heb je pech.
Boeren hebben namelijk veel vaker een partner dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Het CBS komt met de cijfers op de dag dat het populaire tv-programma Boer zoekt Vrouw begint. Het nieuwe seizoen is zondagavond begonnen.

Die leuke boer is al bezet

Uit de cijfers blijkt dat het nog best lastig gaat worden om een leuke vrijgezelle boer te scoren. In 2013 was 15 procent van de boeren tussen de 20 tot 65 jaar vrijgezel. Bij de rest van de bevolking in die leeftijdsklasse was dat meer dan 25 procent.

Meeste Gelderse vrijgezelle boeren in Berkelland

In Gelderland zijn in Berkelland de meeste vrijgezelle boeren, tussen de 15 en 18 procent. Bij de overige mensen met werk is 27 procent van de mannen alleenstaand tegenover 25 procent van de vrouwen. 'Hiermee zijn de boeren en boerinnen in ons land duidelijk minder vaak vrijgezel dan in de meeste andere beroepsgroepen', concludeert het bureau.

Je maakte het meeste kans in...

Als je dan toch een kans wilt maken moet je reizen. Het Friese Ferwerderadiel en Limburgse Venlo hebben relatief gezien wel veel alleenstaande boeren, bijna een kwart heeft daar geen partner.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!