Nieuws

Zon, rust en 'biljartlakens' voor Vitesse in Spanje

CAMPOAMOR - Vitesse kan komende week onder geweldige omstandigheden toewerken naar de tweede seizoenshelft.
Net als in januari 2013 strijkt de Arnhemse club neer in het luxueuze Golfhotel Campoamor ten zuiden van Alicante. Zon en rust overheersen aan de Orihuela Costa.

Geen afleiding

Het rustig gelegen hotel, ongeveer vijf kilometer van de kust, ligt in de groene heuvels waar golfliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Vitesse heeft het kleinschalige hotel overigens bijna voor zich alleen. Er zijn tennisbanen, een buiten- en binnenzwembad en een enorm fitnesscentrum. Veel andere afleiding is er niet voor de spelers. Het complex ligt afgelegen en de stilte regeert. Vitesse komt rond 14:00 uur aan in Campoamor en heeft om 16:00 uur de eerste training gepland op de twee velden die onder het hotel gesitueerd zijn.

Veel vakantiehuisjes

Die velden werden zondag overigens nog meerdere malen gesproeid en liggen er net als in 2013 uitstekend bij. Toen reisde Vitesse onder leiding van trainer Fred Rutten ook al naar dezelfde locatie. In de regio Alicante, waar de luchthaven is, hebben veel buitenlanders een vakantiehuisje hebben aangeschaft. Ze kunnen er bijna altijd genieten van een heerlijk klimaat.

Oefenduel Anderlecht

Ook Vitesse heeft over het weer de komende dagen niet te klagen. In Orihuela blijft het de hele week lenteachtig met veel zon en nauwelijks wind. De temperatuur ligt rond de 19 graden. Vrijdag reist Vitesse nog iets dieper Spanje in. In La Manga wordt dan om 16:00 uur een oefenduel tegen het Belgische Anderlecht gespeeld. 

Kruiswijk niet mee

Positief is ook dat er nauwelijks blessures zijn. Rechtsback Wallace is hersteld van zijn hoofd- en armblessure en trainde dit weekend op Papendal weer mee. Ook keeper Piet Velthuizen is weer aangesloten na een teenkwetsuur. Velthuizen wacht de zware taak om zijn concurrent Eloy Room weer terug te dringen naar de reservebank. Arnold Kruiswijk gaat niet mee naar Spanje. De verdediger heeft al een maand last van zijn rug en blijft op Papendal.
Trainer Peter Bosz neemt ook vier spelers van de beloften mee. Dat zijn Elmo Lieftink, Ewout Gouw, Martijn de Kler en Tim Linthorst. De laatste is net terug van een zware kruisbandblessure.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!