Nieuws

Personeel Vérian in actie tegen voorgenomen salarisverlaging

NIJMEGEN - Medewerkers van thuiszorgorganisatie Vérian in Nijmegen gaan actievoeren tegen een voorgenomen salarisverlaging.
Onder het personeel ontstond vorige maand paniek over een brief van Vérian. Volgens Abvakabo FNV is de brief een verkapt dreigement om thuishulpen te ontslaan die niet akkoord gaan met minder loon.

'Druk blijven opvoeren'

Vérian liet dinsdag weten dat ontslag niet aan de orde is. De zorgaanbieder gaat naar eigen zeggen individuele gesprekken voeren met de bezwaarmakers om te zoeken naar een oplossing. 'Maar dat geeft geen garantie dat Vérian uiteindelijk die salarisverlaging niet gaat doorvoeren', benadrukt Marian Beltsnijder van Abvakabo FNV. 'Dus wij moeten als vakbond met onze leden gewoon de druk blijven opvoeren. Vrijdagmiddag gaan we om 14.00 uur bij Vérian petities aanbieden.'
De vervolgacties houdt Beltsnijder nog even geheim. 'Anders geven we te veel weg. Dat moeten we op dit moment niet doen.' Volgens haar komen er vooralsnog geen stakingen bij Vérian.

Kijk voor meer informatie over de veranderingen in de zorg op zorg.gld.nl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!