Nieuws

Vijf nieuwe slachtoffers homodating

Een reportage over de slachtoffers van juni dit jaar
ARNHEM - Bij de politie hebben zich nog vijf mannen gemeld die het slachtoffer zijn geworden van een tweetal dat verdacht wordt van het drogeren en bestelen van homo's.
In totaal zijn nu 13 slachtoffers bekend, van wie drie mannen zijn gedrogeerd. Dat bleek woensdagmiddag tijdens een pro-formazitting in de rechtbank in Arnhem.
De verdachten (42 en 35 jaar) komen uit Amsterdam en Bussum. De Amsterdammer zou via datingsites en homokroegen in contact zijn gekomen met de slachtoffers. Nadat hij een vertrouwensrelatie met ze had opgebouwd, werd hun pinpas gestolen en hun rekening geplunderd.

Dode Apeldoorner

De zaak kwam aan het licht na de dood van een 53-jarige Apeldoorner. De man werd in mei vorig jaar in zijn huis gevonden. In eerste instantie dacht de politie aan een natuurlijke dood. Maar omdat er na zijn dood met zijn pinpas was gepind, begon de politie een uitgebreid onderzoek. Uit een toxicologisch onderzoek bleek dat er in het lichaam van de Apeldoorner scopolamine, een geneesmiddel tegen reisziekte, was aangetroffen.

Rekeningen geplunderd

Ook twee andere mannen zijn gedrogeerd voordat ze werden bestolen. In totaal hebben ze voor tienduizenden euro's buitgemaakt. Bij de man uit Bussum zijn bij een huiszoeking ook bijna 50.000 xtc-pillen gevonden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!