Nieuws

Doek valt voor HollandRama

ARNHEM - Het zijn de laatste dagen van de museumattractie HollandRama van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.
De attractie in het ei-vormige gebouw bij de entree wordt gesloopt om ruimte te maken voor een nieuwe tentoonstelling: de canon van Nederland, waarin de tien belangrijkste periodes van ons land zullen worden belicht.
Het HollandRama werd in 1999 geopend. Het is een multimediale presentatie van de Nederlandse geschiedenis met Nederlandse landschappen en stadsgezichten. Bezoekers stappen voor de voorstelling in bewegende banken en kijken naar 6 verschillende taferelen. In 15 jaar tijd hebben 1,5 miljoen museumbezoekers in de attractie gezeten.
Medewerkers noemen haar liefkozend Holly, en nemen deze week met gemengde gevoelens afscheid van haar. Een van de medewerkers heeft de attractie 800 keer bediend. 'Ik ken haar zo goed dat ieder piepje en geluidje opvalt.' Veel werknemers van het museum nemen deze week afscheid van de attractie door de voorstelling nog één keer te zien. Zondag wordt de allerlaatste voorstelling gegeven.
De decors en de indrukwekkende machine worden gesloopt. Het gebouw van HollandRama en de entree van het museum worden verbouwd. Het museum blijft tijdens de verbouwing gewoon open. Vanaf 2017 is de canon van Nederland in het Openluchtmuseum te bezoeken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!