Nieuws

Seizoen AGOVV voorbij na nederlaag

Seizoen AGOVV voorbij na nederlaag
AGOVV is uitgeschakeld in de play-offs.
APELDOORN - AGOVV is uitgeschakeld in de play-offs.
Na een 1-0 uitnederlaag tegen FC Eindhoven werd zaterdagavond thuis door een defensieve chaos met 3-2 verloren van de Eindhovenaren.
AGOVV begon wervelend, met name Nacer Chadli excelleerde en degradeerde zijn tegenstander Asubonteng tot een figurant. De Belg miste al vroeg een enorme kans. Via een vrije trap van de tot dan toe volkomen passieve Edgar Manucharyan werd het verdiend 1-0. Daarna werd Eindhoven sterker en de logische 1-1 van Vlug viel na een overtreding op Jaime Bruinier. Vlak voor rust misten Jeremy Bokila en Paul Mulders uitgelezen kansen op een tweede treffer.
Na de rust moest AGOVV forceren, maar echt dreigend werd het niet meteen. Na een weergaloze actie werd een doelpunt van Manucharyan geheel ten onrechte geannuleerd vanwege buitenspel. Een vrije trap van Chadli raakte buiten bereik van doelman Hendriks de lat. Eindhoven kreeg meer ruimte en was enkele malen dichtbij de definitieve beslissing. AGOVV ging alles of niks spelen en bracht Hans van de Haar als vierde spits in. Eindhoven miste een uitgelezen kans via Vlug. De 2-1 viel toch, na een scrimmage rommelde Bokila de bal via een Eindhoven-speler binnen. Maar na chaotisch verdedigen bij De Blauwen kon N'Koyi randje buitenspel 2-2 maken. Diezelfde speler maakte een counter af, waardoor het definitief over was: 2-3.