Nieuws

Nablussen brand Reparco Nijmegen duurt tot zaterdagmiddag

NIJMEGEN - De brandweer verwacht nog tot en met zaterdag bezig te zijn met het blussen van de brand  papierverwerker Reparco in Nijmegen.
De brandweer stuur er op aan uiterlijk in de middag alle smeulende balen geblust te hebben. 
De brand is inmiddels onder controle. In Nijmegen werd veel geklaagd over stankoverlast maar die zou inmiddels minimaal zijn. De brandweer en de directie van Reparco weten nog niet waardoor de brand is ontstaan, de meest waarschijnlijke oorzaak is broei. Metingen hebben uitgewezen dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.
De brandweer is bezig met het leeghalen van de loods van Reparco. Het smeulende papier wordt naar buiten gebracht en met vrachtwagens afgevoerd naar Renkum, waar moederbedrijf Parenco het verbrand. De hal in Nijmegen blijft zo gespaard.

Groot watertransport

Het vuur ontstond dinsdagavond in een loods waarin 2500 kubieke meter papier ligt opgeslagen. De brandweer Beneden-Leeuwen rukte uit met een zogenoemd 'groot water transport'. Dat is een wagen die het water vanuit een nabijgelegen sloot oppompt en afgeeft aan de verschillende bluswagens.
Vanwege de grote rookontwikkeling was de N326 tussen Wijchen en de oprit op de A73 woensdag tijdelijk afgesloten voor het verkeer.