Nieuws

Weer vluchten van en naar Weeze

Weer vluchten van en naar Weeze
Er wordt weer gevlogen van en naar vliegveld Weeze, net over de grens bij Nijmegen.
WEEZE - Er wordt weer gevlogen van en naar vliegveld Weeze, net over de grens bij Nijmegen.
Alle geplande vluchten van Ryanair lijken door te gaan. Het eerste vliegtuig vertrok om 6.25 uur richting Alicante. Woensdag werd er nog niet gevlogen van en naar het vliegveld.
Donderdag vliegt Ryanair nog niet tussen Ierland en Groot-Brittannië. Passagiers die daar naartoe willen, kunnen ook makkelijk per boot of met de bus reizen. Ryanair kan dan de toestellen gebruiken voor extra vluchten naar het Europese vasteland.
Er werd woensdag al weer volop van en naar Schiphol gevlogen. De KLM voerde alle intercontinentale vluchten weer uit en 70 procent van de Europese vluchten.
Het Nederlandse luchtruim was sinds donderdag 18.00 uur gesloten wegens vulkaanas.
Maandagavond vertrokken vanaf Schiphol voor het eerst in vier dagen drie vliegtuigen, naar Sjanghai, New York en Dubai. De 793 mensen aan boord hadden dagenlang moeten wachten op Schiphol.
Europa wordt opgedeeld in drie zones: een zone waar een vliegverbod geldt, een zone waar weinig as is en waar onder voorwaarden kan worden gevlogen, en een zone waar geen as is.
Martinair besloot dinsdagochtend om weer een beperkt aantal passagiersvluchten van Schiphol te laten vertrekken.
Nog eentje?
Er is geen sprake van een tweede vulkaanuitbarsting op IJsland. Dit heeft het Meteorologische Instituut van IJsland gezegd. De IJslandse tv had eerder op de dag gemeld dat vijf dagen na de uitbarsting van de vulkaan van de Eyjafjallajökull (Eilandbergengletsjer) ook de Hekla zou zijn uitgebarsten.
Volgens het instituut heeft de tv beelden van de vulkaan van de Eyjafjallajökull per abuis aangezien voor beelden van de Hekla. De Hekla is de grootste en actiefste vulkaan van IJsland. Hij is in 2000 voor het laatst uitgebarsten.

Asdeeltjes

De kans is groot dat de eerste asdeeltjes uit de IJslandse vulkaan dinsdag op Nederlandse grond neerkomen. Volgens het RIVM levert de as in principe geen risico op voor de volksgezondheid.