Nieuws

Graafschap pakt tiende zege op rij

Graafschap pakt tiende zege op rij
De Graafschap blijft ook na het kampioenschap gewoon winnen.
EINDHOVEN - De Graafschap blijft ook na het kampioenschap gewoon winnen.
FC Eindhoven werd op eigen veld met 2-6 te kijk gezet dankzij een uiterst effectieve tweede helft. Het was voor de ploeg van trainer Kalezic de tiende overwinning op rij.
Berry Powel, die steeds beter in vorm raakt, scoorde drie maal. De Doetinchemmers kregen binnen een kwartier een penalty die door goaltjesief Powel feilloos werd benut. Op slag van rust boog Eindhoven de achterstand echter binnen een minuut om via Achenteh en Rossen.
Na rust maakte verdediger Fung A Wing, die in het centrum de geschorst Buijs verving, de 2-2. Eindhoven werd kapot gespeeld en in het laatste kwartier sloeg De Graafschap genadeloos toe. Elke kans was raak. Via Rose, de uitstekende invaller Siers en opnieuw Powel liepen de Achterhoekers uit naar een eclatante 2-6 zege. In de laatste twee duels scoorde een opvallend gedreven De Graafschap elf keer. In Eindhoven boekten de Superboeren alweer de tiende overwinning op rij. Volgende week speelt de kampioen van de eerste divisie de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen AGOVV Apeldoorn.