Nieuws

Nijmegen zuinig maar mét ambities

Nijmegen zuinig maar mét ambities
De nieuwe coalitie in Nijmegen van PvdA, D66 en GroenLinks gaat de komende jaren ondanks bezuinigingen fors investeren in duurzame energie, goedkoop wonen voor huurders, werkgelegenheid en minder lasten voor het bedrijfsleven.
NIJMEGEN - De nieuwe coalitie in Nijmegen van PvdA, D66 en GroenLinks gaat de komende jaren ondanks bezuinigingen fors investeren in duurzame energie, goedkoop wonen voor huurders, werkgelegenheid en minder lasten voor het bedrijfsleven.
Zo komt er onder andere een hybride warmtenet voor nieuwbouw in de Waalsprong en het Waalfront, waarmee restwarmte van afvalverbrander ARN gebruikt wordt om woningen te verwarmen.
Om te bezuinigen willen de partijen onder meer dat de gemeente gaat snijden in eigen vlees en minder externe krachten inhuurt. Het bedrijfsleven krijgt tot 3,5 miljoen euro lagere lasten.
Grote projecten als Plein '44 en Spoorzone gaan door. Er is jaarlijks 3 miljoen voor werkgelegenheidsprojecten. Het volledige coalitieakkoord van Groenlinks, PvdA en D66 is gepresenteerd onder het motto 'Werken aan een duurzame toekomst' en HIER te lezen.