Nieuws

Getuigenoproep poging verkrachting

Getuigenoproep poging verkrachting
Een 16-jarig meisje werd woensdagochtend 7 april tussen 07.45 en 08.05 uur slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf.
ERICHEM - Een 16-jarig meisje werd woensdagochtend 7 april tussen 07.45 en 08.05 uur slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf.
Dit gebeurde net buiten Erichem op een stuk van de Mierlingsestraat in een weiland nabij een aantal bomen. Het meisje fietste van huis richting school.
Ondanks de zoekacties en het buurtonderzoek is de dader nog niet gevonden. Het volgende signalement is bekend:
* Ongeveer 1.75 m lang
* Normaal postuur
* Blanke huid
* Donkere ogen (grijs/bruin)
* De man droeg een donkergroene sweater met dunne horizontale gele strepen en capuchon met koortjes
* een licht blauwe wat wijdere spijkerbroek
* en hoge witte sportschoenen met een zwarte streep aan zijkant.
Een op de dader lijkende man met kort, donker haar is diezelfde ochtend gezien in de omgeving van een elektriciteitshuisje bij de Erichemseweg in Erichem. Heeft u deze man die bewuste woensdagochtend ook gezien in de omgeving van het dorp, dan hoort de politie dit graag. Verder is bekend dat de dader zich verplaatste in een bordeaux rood, langer model auto. De achterkant zou iets schuin en vervolgens recht naar beneden lopen.
In het onderzoek is de politie op zoek naar mensen die meer weten over deze poging tot verkrachting, of mogelijk iets hebben gezien en dit nog niet hebben gemeld. Herkent u de man op de compositietekening of denkt u hem aan het signalement te herkennen? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844 of anoniem via het nummer 0800-7000.