Nieuws

Van Ravenhorst dood door messteken

Van Ravenhorst dood door messteken
Henk van Ravenhorst uit Beekbergen is door elf messteken om het leven gekomen. Dat zei Justitie vrijdag in de Zutphense rechtbank. Ook is hij op zijn hoofd geslagen met een stomp voorwerp.
BEEKBERGEN - Henk van Ravenhorst uit Beekbergen is door elf messteken om het leven gekomen. Dat zei Justitie vrijdag in de Zutphense rechtbank. Ook is hij op zijn hoofd geslagen met een stomp voorwerp.
Voor de nabestaanden van de autohandelaar was de bekendmaking een grote schok: zij hoorden voor het eerst hoe hun familielid is omgebracht.  
De 48-jarige Van Ravenhorst verdween eind vorig jaar. Drie weken later werd hij in de bossen bij Hoog Soeren gevonden. Een 36-jarige collega-autohandelaar uit Eerbeek wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord. Vrijdag stond hij voor de Zutphense rechtbank.  
Volgens justitie stond verdachte Vincent E. op de dag van de moord met bebloede handen in het centrum van Beekbergen. Daar nam hij de bus naar het ziekenhuis, waar hij zich liet behandelen. Bij het ziekenhuis heeft de politie de auto van de verdachte gevonden, met daar in een groot zeil met daarop bloed van Henk van Ravenhorst. Voglens Justitie heeft de verdachte dat gekocht samen met 20 meter touw en twee rollen tape. In de autoambulance van Henk van Ravenhorst is bloed van beide mannen gevonden.
E. blijft ontkennen. Volgens hem is het allemaal een bizarre samenloop van omstandigheden. Justitie onderzoekt of het motief van de moord in het pokercircuit ligt. De Eerbeker was een fervent pokeraar en had een schuld bij Van Ravenhorst. Justitie zal daarom bij buitenlandse pokerwebsites de historie van verdachte Vincent E. opvragen.

Eerdere berichtgeving: