Nieuws

Culemborgse heeft hoofdrol in Indiase Bollywoodfilm

CULEMBORG/MUMBAI - De 21-jarige Sippora Zoutewelle uit Culemborg krijgt de hoofdrol in een heuse Bollywoodfilm in India.
Na al een langere tijd in de Indiase soapserie Firangi Bahu te hebben gespeeld, wordt dit de eerste echte speelfilm voor de Culemborgse.
De rol in de soap was al bijzonder omdat normaal gesproken er geen westerse vrouwen in Indiase producties spelen. De enige rollen die voor westerse vrouwen zijn weggelegd, zijn die van prostituee of losbandige vrouw.

Tentamens

Sippora is op dit moment in Nederland bij haar ouders om tentamens te maken. Want naast haar carrière in India, volgt ze ook nog een studie aan de Open Universiteit: "Ik studeer nu Milieu- en Natuurwetenschappen. Deze week heb ik tentamens natuur-  en wiskunde, en over twee weken weer. Rond 15 juli ga ik weer terug maar Mumbai. Ik woon daar in een appartement, samen met een huisgenoot. Ik vind het heel fijn om weer even thuis te zijn, ik kijk naar het WK. Afgelopen maandag heb ik in Amsterdam gekeken maar ook in Mumbai kijken we met een hele groep Nederlanders. Ik woon nu bijna 3 jaar in India. De soapserie waarin ik speelde is helaas gestopt. De eigenaar van het tv-channel zit in de gevangenis, iets met geld of zo. Vanaf juli, augustus begin ik met de opnames van mijn eerste, echte Bollywoodfilm en ik heb de hoofdrol! Ik mag er niet teveel over zeggen maar het is een mythologisch verhaal".

Hindi

Nederlanders die de film willen zien, zullen daarvoor wel naar India moeten. Sippora: "Nee, de film zal hier niet gaan draaien maar wel in India. Het is in de taal Hindi. Ik spreek Hindi en kan het ook schrijven. Ik heb zelfs mijn theorie-examen voor mijn autorijbewijs daar gedaan in het Hindi. Ik wil namelijk heel graag zelf daar rond kunnen rijden". Overigens is Sippora dus niet van plan om lang in Nederland te blijven, en zeker niet in Culemborg: "Ik zou hier nooit kunnen blijven, ik vlucht gelijk naar Amsterdam. Als kind was het wel fijn in Culemborg maar als ik weer in Nederland zou zijn, dan zou het Amsterdam zijn. Alhoewel het wel fijn is om weer even thuis te zijn".
De Culemborgse werd ontdekt naar aanleiding van haar eerdere werk als danseres en model in India.Na haar vwo-examen maakte Sippora een reis door India. Daar werd ze zo verliefd op het land dat ze terugging. Inmiddels woont ze al 3 jaar in Mumbai.