Nieuws

Beroep Syntus voor rechter

Beroep Syntus voor rechter
Het bezwaar van de Achterhoekse vervoerder Syntus tegen het verlies van de vergunning voor het openbaar vervoer in de Achterhoek en Rivierenland dient vandaag voor de rechtbank in Den Haag.De zaak wordt behandeld door het College van Beroep voor het Bedrijfsleven.
DOETINCHEM - Het bezwaar van de Achterhoekse vervoerder Syntus tegen het verlies van de vergunning voor het openbaar vervoer in de Achterhoek en Rivierenland dient vandaag voor de rechtbank in Den Haag.De zaak wordt behandeld door het College van Beroep voor het Bedrijfsleven.
Dat is een afdeling van de rechtbank die vooral over sociaal-economische geschillen gaat. De uitspraak is twee weken later.
Syntus maakt bezwaar tegen de gunning van de concessie aan Arriva. Die kreeg in december 2009 van de provincie Gelderland het recht het openbaar vervoer (trein en bus) in de twee gebieden voor een periode van maximaal vijftien jaar te verzorgen.
Syntus vindt dat de provincie onvoldoende duidelijk heeft gemaakt waarom Arriva beter uit de bus kwam. Op een schaal van tien scoorde Arriva een 8 en Syntus een 7,7.
Arriva maakt vorig jaar ook bezwaar tegen het verlies van het busvervoer in Groningen en Drente aan Qbuzz, maar de rechter stelde Arriva in het ongelijk.