Nieuws

Hiddink wordt bondscoach Turkije

Hiddink wordt bondscoach Turkije
Guus Hiddink wordt bondscoach van Turkije.
VARSSEVELD - Guus Hiddink wordt bondscoach van Turkije.
De 63-jarige Achterhoeker treedt per 1 augustus in dienst van de Turkse bond. Hij tekent een contract voor twee jaar met een optie voor nog twee jaar.
Hiddink treft in de kwalificatiereeks voor het EK in 2012 onder meer België, dat onder leiding staat van Dick Advocaat. De andere tegenstanders zijn Duitsland, Oostenrijk, Kazachstan en Azerbeidjan.
Hiddink stopt komende zomer als bondscoach van Rusland, waarmee hij brons won op het EK van 2008. Rusland wist zich niet voor het WK, later dit jaar in Zuid-Afrika. Slovenië was in de play-offs te sterk.
Hiddink was eerder bondscoach van Nederland, Zuid-Korea en Australië. Hij begon zijn carrière als trainer bij De Graafschap, waar hij assistent was. Daarna volgde PSV. Zijn eerste buitenlandse club was het Turkse Fenerbahçe, waar hij in het seizoen 1990-1991 werkte. "Hij heeft goede ervaringen in het land. De passie spreekt hem erg aan. Als daar gevoetbald wordt, staat het land in brand", aldus Hiddinks zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen.
Daarna ging Hiddink aan de slag bij Valencia, Real Madrid, Real Betis en Chelsea. Als speler kwam hij in Nederland uit voor De Graafschap, PSV en NEC. In de Verenigde Staten voetbalde hij bij Washington Diplomats en San José Earthquakes.