Nieuws

Edward Sturing weg bij FC Volendam

Edward Sturing weg bij FC Volendam
Trainer Edward Sturing heeft per direct zijn ontslag ingediend bij FC Volendam, dat hem voor een seizoen had gehuurd van Vitesse.
ARNHEM - Trainer Edward Sturing heeft per direct zijn ontslag ingediend bij FC Volendam, dat hem voor een seizoen had gehuurd van Vitesse.
De 46-jarige Eerbeker staat tot 2011 onder contract bij de Arnhemmers.
Volendam, dat vorig seizoen uit de eredivisie degradeerde, staat op de teleurstellende 14e plaats in de Jupiler League. Johan Steur is voorlopig aangesteld als hoofdtrainer. Hij wordt bijgestaan door Richard Stricker, omdat ook Sturings assistent Ab Plugboer vertrekt.
"Je moet op een gegeven moment je verantwoordelijkheid nemen", zei Sturing zaterdagmiddag, een dag na de nederlaag tegen AGOVV. Het was al de tiende nederlaag dit seizoen. "Na die wedstrijd besefte ik dat ik aan het trekken was aan een dood paard." De club zit volgens Sturing al een tijdje in een negatieve spiraal. De selectie kampte met een hoop blessures en onlangs moest Volendam ook nog eens zes punten inleveren door het faillissement van Haarlem.
Vitesse
Technisch directeur Marc van Hintum zei eerder in het seizoen, toen Sturing al onder druk stond, dat er voor hem bij Vitesse geen plek is. Sturing heeft nog geen contact gehad met Vitesse, zei hij zaterdagmiddag. "Zo ver ben ik nog niet. Ik rij nu terug van Volendam naar huis. Ik ga denk ik vanavond wel kijken bij Vitesse, maar met mijn toekomst ben ik nog helemaal niet bezig geweest. Ik ben veel te druk geweest met pogingen Volendam weer op de rails te krijgen. Maar mijn toekomst ligt ongetwijfeld in de voetballerij, bij Vitesse of ergens anders. Dit vind ik nog veel te leuk.''
Sturing deed voordat hij naar FC Volendam ging scoutingwerk en wedstrijdanalyes bij Vitesse. Daarvoor was hij assistent van de ontslagen Hans Westerhof. Na de komst van Theo Bos was hij op een zijspoor beland. Sturing speelde elf seizoenen bij Vitesse.