Nieuws

Extreme avondspits door winterweer

Extreme avondspits door winterweer
Het verkeer stond woensdag in de avondspits muurvast door de winterse weersomstandigheden.
ARNHEM - Het verkeer stond woensdag in de avondspits muurvast door de winterse weersomstandigheden.
Op het hoogtepunt stond er 540 kilometer file en daarmee staat de avondspits in de file-top-20 van de ANWB. Op een normale woensdag in februari staat er zo'n 175 kilometer.
De langste file was op de A28 van Zwolle naar Utrecht. Tussen Elspeet en de Uithof stond het vast over maar liefst 49 kilometer. Ook op de A1, A28 en A12 waren er grote problemen door het winterweer. Op veel plaatsen was de linkerrijstrook moeilijk begaanbaar en reed het verkeer op de rechterbaan.
Wat betreft ongelukken viel het mee. Er waren wel wat ongevallen met blikschade, maar volgens de ANWB waren er geen "dramatische" incidenten. In de regio Noord-Oost Gelderland waren er veertig aanrijdingen. In Gelderland-Zuid waren er zo'n tien aanrijdingen, waarvan twee met gewonden.
Het busvervoer in Gelderland viel aan het begin van de avond uit. De NS meldde geen problemen.
Het stadsverkeer in Arnhem stond lange tijd muurvast. In een aantal straten kwamen mensen niet meer omhoog door de gladheid, onder meer op de Wagnerlaan en de Amsterdamseweg.
Volgens Rijkswaterstaat is er wel gestrooid, maar is er vooral stuifsneeuw gevallen en dat is moeilijker te bestrijden dan plaksneeuw.