Nieuws

Duo verdacht van witwassen 1,85 miljoen

Duo verdacht van witwassen 1,85 miljoen
Een 45-jarige Wageninger en  zijn 44-jarige vrouw zijn opgepakt in een grootschalig witwasonderzoek van de politie, met een totale omvang van ongeveer 1,85 miljoen euro.Bij doorzoekingen op  verschillende plaatsen in Nederland en Spanje zijn onder meer vastgoed, vijf auto's en een indrukwekkende hoeveelheid fitnessapparatuur en plasmaschermen in beslag genomen.Het onderzoek duurde enkele maanden.
WAGENINGEN - Een 45-jarige Wageninger en  zijn 44-jarige vrouw zijn opgepakt in een grootschalig witwasonderzoek van de politie, met een totale omvang van ongeveer 1,85 miljoen euro.Bij doorzoekingen op  verschillende plaatsen in Nederland en Spanje zijn onder meer vastgoed, vijf auto's en een indrukwekkende hoeveelheid fitnessapparatuur en plasmaschermen in beslag genomen.Het onderzoek duurde enkele maanden.
De hoofdverdachte zit al sinds november vast, de politie heeft nu het onderzoek afgerond. Zijn vrouw is vrijgelaten, maar blijft verdachte.
De Wageninger zou in 2004 en 2005 hebben geïnvesteerd in chalets, die hij later met winst zou hebben verkocht. Uit onderzoek van de politie is vast komen te staan dat hij in de jaren daarvoor geen legale inkomsten had om deze investering te kunnen doen. Ook zou hij een Spaanse bv hebben gebruikt om geldstortingen te doen voor deze investeringen.