Nieuws

Donders juichpak uit Jumbo Barneveld gehaald

BARNEVELD - Het promotiemateriaal van de juichpakken van realityster Roy Donders is uit het filiaal van Jumbo in Barneveld gehaald.
De bijbehorende slogan "We geven ze op hun Donders", viel niet in de smaak bij sommige christelijke klanten. Volgens kerkhistoricus Peter Nissen wordt het woord "donders" in orthodox-protestante kringen uitgelegd als een teken van God. "Donder" staat in dat geval voor straf van God en dat moet je niet over jezelf afroepen.
Maurice Nieuwland van het hoofdkantoor van Jumbo laat weten dat zij achter het besluit staan. 'Als meerdere klanten hier aanstoot aan nemen, dan passen wij dat aan.'
Het juichpak lag in de winkels vanwege het WK voetbal dat over twee weken begint.
Roy Donders krijgt steun van een petitie van Samantha Boss uit Barneveld. Zij vindt het belachelijk dat het promotiemateriaal uit de winkel is gehaald.

Heimen Schuring, fractievoorzitter van de ChristenUnie van de gemeente Barneveld, snapt de ophef niet.
Ik heb het gevoel dat het 1 april is in Barneveld…. #Donders
— Heimen Schuring (@hschuring)
#Jumbo had moeten uitleggen dat de ontwerper zo heet en had de pakken gewoon moeten laten hangen. (2/3)
— Heimen Schuring (@hschuring)
Ook de associatie van #Donders met #duivels klopt niet!! En nu weer genieten van het mooie weer!! (3/3)
— Heimen Schuring (@hschuring)

Ondanks de ophef zijn ook in Barneveld een paar pakken besteld, zegt het hoofdkantoor.
Bij het filiaal van Jumbo in Voorthuizen wordt het promotiemateriaal ook weggehaald, maar dat komt niet door klagende klanten. De pakken zijn daar, net als in de rest van Nederland, helemaal uitverkocht. 

Meerdere Jumbo-filialen verwijderen promotiemateriaal

Er zijn ondertussen meerdere Jumbo-filialen die hun promotiemateriaal hebben verwijderd. Maar dat betekent niet dat de realityster niet meer in de winkels te zien is.  'Het hoofd van Roy Donders is nog in veel winkels gewoon te zien. Het gaat namelijk niet om de persoon maar om de slogan', zo vertelt Maurice Nieuwland.
Foto: Jumbo