Nieuws

Gemeente negeerde signalen Krielen

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen heeft op tal van momenten signalen gekregen over het exorbitante declaratiegedrag van oud-Schouwburgdirecteur Krielen, maar daar niets mee gedaan.
Ambtenaren stelden vragen maar 'beten niet door'. De gemeente was een tandenloze tijger die gebrekkig toezicht uitoefende.
Dat zegt de raadscommissie die de misstanden bij de Stadsschouwburg onderzocht.
Oud-directeur Krielen kon jarenlang zonder enige vorm van toezicht een dikke 2 ton per jaar declareren. De commissie laat het vellen van politieke oordelen over aan de gemeenteraad.
Krielen had officieel een contract voor 2 dagen per week. Nog voor dat was ondertekend had de Raad van Commisarisen de contactduur al gewijzigd in drie dagen per week voor een salaris van 150.000 euro.
Van Krielen's taak, het doorvoeren van een reorganisatie bij de NV Mensec, de beheerder van de Stadsschouwburg en concertgebouw De Vereeniging, is volgens de raadscommissie niets terecht gekomen. De financiële positie van beide cultuurtempels is onverminderd zwak.
Oppositiepartij CDA zegt dat het rapport voldoende materiaal bevat om het college naar huis te sturen. 'Helaas kan dat niet omdat het college al demissionair is'. Het linkse college viel een week geleden over de verhoging van de onroerendezaakbelasting.

Eerdere berichtgeving:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!