Nieuws

Ontsnapte crimineel gepakt in België

LUIK - De gevangene die zondag ontsnapte uit de koepelgevangenis in Arnhem, is woensdag aangehouden aan de Belgisch-Duitse grens.
Dat meldt de politie. Nederland heeft om zijn uitlevering gevraagd.
Bij de arrestatie is geen geweld gebruikt. De arrestant bleek wel in het bezit van een alarmpistool. Het is nog niet duidelijk of dit ook het wapen is waarmee hij zich zondag een weg naar buiten baande.
De 43-jarige man ontsnapte uit de gevangenis door twee bewakers te bedreigen met een vuurwapen. Na zijn ontsnapping gijzelde hij een automobilist in een grijze Volkswagen Touran en dwong hem naar Hoenderloo te rijden. De automobilist werd beroofd van al zijn papieren en pinpas en moest uiteindelijk ook zijn auto afgeven. Met die pinpas werd geld opgenomen bij een pinautomaat in Hoenderloo. 
Dinsdag werd de gevaarlijke crimineel gesignaleerd bij een benzinestation aan de Roermonder Strasse in het Duitse Aken. De Belgische politie had ook al foto's van hem gepubliceerd die waren gemaakt bij de pinautomaat in Hoenderloo. Ook werd in België een opsporingsbericht verspreid. Dat leverde twee tips op. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man contacten in België.
De man zat vast voor poging tot doodslag. Eerder zat hij al eens acht jaar vast voor doodslag. Hij had toen een vrouw uit Amersfoort met een elektriciteitskabel. De crimineel was nadat hij die straf had uitgezeten weer aangehouden, omdat hij bij zijn ex een raam had ingeslagen. Ze zou hem valselijk van bedreiging hebben beschuldigd.
Dinsdag uitte burgemeester Krikke van Arnhem kritiek op het Openbaar Ministerie. Ze wil dat het OM snel openheid van zaken geeft als een crimineel uit de gevangenis ontsnapt. Volgens haar ontstaat er onrust als er geen informatie naar buiten wordt gebracht.

Eerdere berichtgeving:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!