Nieuws

Tientallen gewonden door vuurwerk

Tientallen gewonden door vuurwerk
In Gelderland zijn met oud en nieuw tientallen mensen gewond geraakt door vuurwerk.
ARNHEM - In Gelderland zijn met oud en nieuw tientallen mensen gewond geraakt door vuurwerk.
Twee slachtoffers die bij het Rivierenlandziekenhuis in Tiel binnenkwamen, blijven blind. Eén van hen moet waarschijnlijk een oog missen.
In Tiel werden negen slachtoffers behandeld. Vijf personen liepen lichte verwondingen op door een vuurpijl. Eén persoon brak een voet, doordat hij op een zelfgemaakte carbidbom ging staan.
Bij het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen kwamen veertien gewonden binnen. Ze hadden geen ernstig letsel. Het was bij de spoedeisende hulp drukker dan voorgaande jaren. Woensdag raakte al een jongetje in Nijmegen gewond. Hij moet een vingertop missen.
In Apeldoorn waren negen vuurwerkgewonden, van wie twee ernstig oogletsel opliepen. In Zutphen raakte een man zwaargewond aan een hand. Bij het ziekenhuis in Ede kwamen tien gewonden binnen, vijf van hen hadden oogletsel.
Bij het ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk kwamen drie vuurwerkgewonden binnen. Het gaat niet om ernstige verwondingen. Bij het Rijnstateziekenhuis in Arnhem meldden zich vijf mensen die door vuurwerk lichtgewond waren geraakt. Ook bij het Slingelandziekenhuis in Doetinchem kwamen vijf lichtgewonden binnen. Bij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk meldde zich iemand die vuurwerk in het oog had gekregen. 

Drank en drugs

Bij de diverse ziekenhuizen werden jongeren binnengebracht die te veel hadden gedronken of te veel drugs hadden gebruikt. In Tiel dronken twee jongeren zich bewusteloos. In Ede liepen drie jongeren alcoholvergiftiging op, in Zevenaar is een meisje met alcoholvergiftiging opgenomen. In Arnhem kwamen vier mensen binnen die te veel drank op hadden. Een van hen is opgenomen. In Apeldoorn raakten vier jongeren bewusteloos door drank.

Nieuwjaarsbaby

De eerste Gelderse baby van het nieuwe jaar (thuisbevallingen even daargelaten) is ter wereld gekomen in het Nijmeegse Canisius Whilhelminaziekenhuis. Om vijf minuten over één zag de kleine Daan Swachter het levenslicht. Net op tijd want een andere Gelderse baby werd 5 minuten later in een ander ziekenhuis geboren.