Nieuws

Foto's: noodweer trok over Gelderland

ERMELO - Buien met onweer, slagregens en harde windstoten hebben veel overlast veroorzaakt in de provincie Gelderland.
Het noodweer trok vrijdagavond van West naar Oost.
De brandweer kreeg vanuit de hele provincie, voornamelijk vanaf de Veluwe (Apeldoorn, Ermelo en Eerbeek) en de Achterhoek (Eibergen en Doetinchem), zo'n 140 meldingen. Het ging hierbij meestal om afgewaaide takken en omgevallen bomen. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.
20.24: We sluiten het liveblog.
20.08: Volgens buienradar hebben we het ergste gehad. De meeste buien trekken nu vanuit de Achterhoek richting Duitsland. 
Bomen omgevallen op #Schelmseweg en #Koningsweg #Oosterbeek . Voornaamste verbindingswegen met #Arnhem. #storm pic.twitter.com/hGDx2wpFk6
— Reinier Vermeer (@Reiniervermeer)

19.55: Bij de meldkamer van de brandweer blijven de meldingen over stormschade binnenlopen. Putten, Empe, Eerbeek, Voorst, Laren, Wehl, Doetinchem. Overal komen ze vandaan. Vaak gaat het om schade door afgewaaide takken.
19.40: Verschillende wegen in Arnhem zijn moeilijk begaanbaar, er liggen diepe plassen en verkeer slalomt er tussendoor. Ook liggen er her en der grote takken op de straten.
Foto: Mark van Geugten
19.37: De wedstrijd tussen Sparta en NEC die gisteren werd stilgelegd door hevige regenval, moet over ruim 20 minuten beginnen. Maar ook in Rotterdam regent het enorm. Verslaggever Richard van der Made is in het stadion van Sparta en denkt dat de wedstrijd toch doorgaat.
Wedstrijd Sparta -NEC gaat door. Het weer klaart helemaal op.Spelers malen zich op voor nog 45 minuten op het Kasteel pic.twitter.com/inEjBQixFo
— Richard van der Made (@rvandermade)
19.25: Donkere wolken trekken over Oosterbeek en Arnhem. Ooggetuigen melden dat takken enkele toegangswegen van Oosterbeek versperren.
Diverse wegen rond #Oosterbeek versperd door omgevallen bomen en takken. Oa #Schelmseweg pic.twitter.com/s7YcO4Ples
— Reinier Vermeer (@Reiniervermeer)

19.05: Woordvoerder Erwin te Bokkel van de brandweer Noord en Oost Gelderland spreekt over drukte op de meldkamer van de brandweer. Tientallen meldingen van stormschade komen binnen.
Foto: Frank van Dijk

18.45: In Ermelo sloeg de bliksem in in een huis aan de Stationsstraat. Daarbij vielen geen gewonden.