Nieuws

'Lichamen busongeluk vrijdag terug'

BARCELONA - De lichamen van de zes doden van het busongeluk in Spanje worden waarschijnlijk vrijdag naar Nederland vervoerd.
Volgens SOS International zijn daarover afspraken gemaakt met de Spaanse autoriteiten.
Volgens de directeur van stichting Het Buitenhof in Gouda zijn onder de doden een 42-jarige vrouw uit Elst en een 59-jarige man uit Bennekom. Een 44-jarige man uit Lichtenvoorde raakte zwaargewond. Hij keert dinsdagavond terug naar Nederland. De stichting, die reizen organiseert voor mensen met een licht verstandelijke handicap, had 19 personen in de bus, onder wie vier dodelijke slachtoffers. Bij het busongeluk donderdagavond in het noorden van Spanje vielen zes doden en zo'n 40 gewonden. De bus met 65 passagiers, allemaal Nederlanders, was op de terugreis van een excursie naar Barcelona en op weg naar Blanes en Lloret de Mar. Het ongeluk gebeurde in een scherpe bocht, waarbij de bus van de weg raakte. De locoburgemeester van San Pol de Mar, waar de bus verongelukte, denkt dat de bus te hard gereden heeft, maar dat wordt nog onderzocht. Volgens het busbedrijf kende de chauffeur de route goed, en reed hij hem al meer dan vijftien jaar.
Een vliegtuig met zestien overlevenden van het busongeluk kwam zaterdagmiddag aan in Rotterdam. Zondag volgden zes andere slachtoffers, die via Girona naar Rotterdam zijn gebracht. De meeste passagiers zijn lichtgewond. Ze hadden bij het ongeluk niet meer schade opgelopen dan wat bulten, schrammen en snijwonden. Een vrouw heeft een gebroken rugwervel. In Spanje liggen nog negentien mensen in het ziekenhuis, van wie bog drie in kritieke toestand verkeren.
De meeste Nederlanders die in de bus zaten, hadden hun vakantie geboekt bij een van de merken van Sundio Group: Sunweb, Jiba en Evenements Reizen.
Bij alarmcentrale SOS International zijn tot zaterdagmorgen ongeveer duizend telefoontjes binnengekomen van verontruste familieleden en kennissen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!