Nieuws

Wet geeft skimmers vrij spel

ARNHEM - Justitie en politie moeten meer ruimte krijgen skimmers op te pakken.
Dat zegt PvdA-kamerlid Ton Heerts naar aanleiding van de vrijlating van twee Roemenen met skimapparatuur in de auto in Arnhem.
Vermoedelijk zijn in de Gelderse hoofdstad tientallen mensen slachtoffer geworden van skimmers. Bij het onbemande Esso-tankstation aan het Lange Water in de wijk Presikhaaf sloegen de fraudeurs toe. Esso kondigt de pomp beter te gaan beveiligen. 
Voorbeeld van een skimapparaat zoals dat door een medewerker van Omroep Gelderland werd aangetroffen.
In sommige gevallen wisten criminelen geld van rekeningen te halen. Inmiddels zijn de pasjes van mensen die daar getankt hebben, geblokkeerd. Het is niet duidelijk hoeveel gedupeerden er zijn. Het gestolen bedrag wordt door banken vergoed.
De politie hield in de buurt twee Roemenen aan met skimapparatuur. Ze zijn weer vrijgelaten, omdat niet bewezen kon worden dat ze iets met de zaak te maken hebben.
Volgens Heerts moet een speciaal landelijk team de strijd aanbinden tegen skimmen. Ook vindt de Apeldoornse politicus dat mensen meer aangifte moeten doen om op die manier de omvang van het probleem in kaart te brengen. Gedupeerden doen nu vaak geen aangifte omdat de schade toch vergoed wordt door de banken.
Heerts wil dat politie en justitie meer samenwerken, zodat ze makkelijker gegevens kunnen uitwisselen en skimmers eenvoudiger kunnen worden aangehouden. De PvdA'er wil dat het bezit van skimapparatuur strafbaar wordt.

Bent u ook het slachtoffer geworden van skimmen, laat dan hier een reactie achter, of email uw verhaal naar: rtv@omroepgelderland.nl


💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!