Nieuws

Vitesse-verdediger Patrick van Aanholt in voorselectie WK

ARNHEM - Vitesse-verdediger Patrick van Aanholt is door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorlopige selectie voor het WK.Van Aanholt speelde tot dusver één keer voor het Nederlands elftal.
Hij maakte 19 november vorig jaar zijn debuut in het oefenduel met Colombia. Hij verving aan het eind van de wedstrijd PSV'er Memphis Depay.
In de voorselectie van 30 spelers zitten zoals verwacht ook Ajax-doelman Jasper Cillessen uit Groesbeek en Achterhoeker Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04). Chelsea-middenvelder Marco van Ginkel uit Scherpenzeel, die vorige week alsnog werd toegevoegd aan de trainingsgroep in Hoenderloo, zit er niet bij.
De grootste verrassing: Gregory van der Wiel is niet opgeroepen. De rechtsback van Paris Saint-Germain had de laatste weken last van een peesontsteking. Van Gaal geeft de voorkeur aan de rechtsbacks Daryl Janmaat en Paul Verhaegh.

De voorlopige WK-selectie:

Patrick van Aanholt (Vitesse), Daley Blind (Ajax), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Jasper Cillessen (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Leroy Fer (Norwich City), Jonathan de Guzman (Swansea City), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Daryl Janmaat (Feyenoord), Nigel de Jong (AC Milan), Terence Kongolo (Feyenoord), Tim Krul (Newcastle United), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Robin van Persie (Manchester United), Quincy Promes (FC Twente), Karim Rekik (PSV), Arjen Robben (Bayern München), Wesley Sneijder (Galatasaray), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Rafael van der Vaart (HSV), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Michel Vorm (Swansea City), Stefan de Vrij (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (PSV) en Jeroen Zoet (PSV).

Er vallen er nog 7 af

Van Gaal moet zijn definitieve selectie van 20 veldspelers en 3 doelmannen uiterlijk 2 juni bij de FIFA inleveren. Die spelers moeten ook deel hebben uitgemaakt van de voorlopige selectie. Alleen bij ernstige blessures kan Van Gaal zijn keurkorps aanvullen met spelers die op dit moment niet in beeld zijn.
De voorbereiding op het WK begon vorige week, toen Van Gaal een groep eredivisiespelers opriep voor een trainingsstage in Hoenderloo.